… kogte babygulerødder og meget fine ærter, kogte kartofler, stegt julemedister, der er pyntet med lidt ketchup, samt nogle skriver rugbrød.
Aftenens menu …
Hverdagen.
… kogte babygulerødder og meget fine ærter, kogte kartofler, stegt julemedister, der er pyntet med lidt ketchup, samt nogle skriver rugbrød.
Det begyndte at dryppe, da jeg ventede på S-toget på Ballerup Station, det begyndte at regne, da jeg stod ud af S-toget på Herlev Station, og det regnede kraftigt, da min Skat og jeg kørte hjem inde fra Poul. Så ingen af os havde regnet med, at det nu så småt vil begynde at klare lidt op. Det er dog kun på en ene side af blokken der er udsigt til opklaring, for på den anden side af blokke hænger de mørkeste og tungeste skyer, jeg længe har set.
Dagen solnedgang over Holbækmotorvejen klokken lige præcist 17:43 …
… som jeg oplevede, nød samt fotografrede den via de lukkede ruder ude på vores altan lige efter jeg havde sat det tomme vingetørrestativ derud.
Jeg havde lovet Poul, at jeg ville være inde hos ham ved cirka 12:00 tiden, men for en sjælden gangs skyld kørte både regionaltoget, s-bussen samt s-toget, jeg skulle med, efter de relevante køreplaner og derfor var jeg inde hos Poul allerede ved 11:30 tiden, hvilket hverkan han eller jeg var spor kede af, for på den måde fik vi jo lidt længere tid sammen, før min Skat hentede mig.
🙂
Poul havde en lille gave i form af en kvalt plysand …
… til mig. Han havde mødt den virkelige sløje plysand hos den lokale dyrlæge og han er overbevist om, at lige præcist denne plysand vil have mere end godt af at få et nyt kærlige samt især yderst omsorgfuldt hjem hos min Skat og mig.
Både Poul og jeg syntes, at det var ved at være ikke kun længe, men derimod alt for længe side vi sidst har set hinanden, så derfor havde vi aftalt, at jeg skulle besøge ham i dag.
Jeg tog ind ind til Poul via den sædvandelige rute, hvilket vil sige, at jeg startede med at gå til Roskilde Station, hvorfra jeg så tog et regionaltog til Høje Tåstrup Station, derfra forsatte jeg med bus linie 400S til Ballerup Station.
Når nu jeg var på Ballerup Station, kunne jeg jo lige så godt gå en lille runde i Ballerup Centret samt handle lidt ind hos Netto, hvor jeg dels købte de få småting, vi manglede derfra, og jeg dels kom til at købe en orange plysand …
… den er fra det danske firma Best Friend og det er godt nok meningen, at den skal være en hunds legetøj, men sådan en grum skæbne skal ingen absolut ingen ænder lide, så derfor gav jeg de 30,00 kroner for den, som den kostede, så jeg kan komme til at give den et kærligt samt omsorgsfuldt hjem.
Dagens lettere sløret solopgang over Holbækmotorvejen klokke henholdsvis lige præcist 7:10 …
… klokken lige præcist 7:14 …
… klokken lige præcist 7:24 …
… samt klokken lige præcist 7:37 …
… hvor det næsten var lykkes for solen at komme op over træerne langt med Holbækmotorvejen.
🙂
De fire overfor viste billeder er alle som en fotograferet via det åbne vindue i vores badeværelse og dermed kunne jeg høre, at et par tre af området små fugle sang til den opstående sols hyldets eller også så sang de kun, fordi de er kommet på frifødder.
For elve år siden, da jeg boede i Herlev og jeg var medredaktør af et beboerblad, skrev jeg den artikel om Askeonsdag, jeg her vil bringe et lille udklip fra …
Imodsætning til hvad mange tror, så begynder fasten ikke med Fastelavnssøndag, Fastelavnsmandag eller Hvidetirsdag, der i dag er kendt som Den Store Pandekagedag, men derimod med Askeonsdag og den varer så indtil Påskedag.Så imordsætning til hvad mange lige ledelse tror, så falder Askeonsdag altid onsdag efter fastelavn og altså ikke onsdag i påskeugen.
Det er altså Askeonsdag, der indleder den fyrre dage lange udgave af den kristne faste, der dog fortrinsvis afholdes af katolikkerne. I hele fasten altså lige fra Akseonsdag til Påskedag opfordres de rettroende til på en særlig intensivt måde at bede, faste samt gøre gode gerninger.
Nu er der vel så nogen, der med rette vil fortælle mig, at der ikke er 40 dage, men der imod 45 dage fra og med i dag samt til og med Påskedag, men det skyldes, at man ikke skal faste om søndagene.
Det er uvist, hvor langt tilbage traditionerne med Askeonsdag går, men de ældste skriftlige kildeomtaler af den går tilbage til år 960, og i år 1091 indfører Pave Urban den 2. Askeonsdag som fast tradition i hele den katolske verden.
Askeonsdag falder altså altid onsdag efter Fastelavnssøndag, og da Fastelavnssøndag er den syvende søndag før Påskedag, kan Askeonsdag falde så tidligt som den 4. februar og så sent som den 10. marts.
Askeonsdags højdepunkt er, når menigheden ved dagens messe går op til alteret, hvor de får tegnet et lille kors på panden med aske eller de får strøet lidt aske i håret. Denne asken stammer fra det foregående års palmesøndags palmegrene ( der i Danmark dog er erstattet af buksbomgrene ), der bliver brugt med henvisning til Jesu indtog i Jerusalem, de bliver så efter endt palmesøndagsmesse gemt og senere brændt. Asken fra afbrændingen bliver derefter ofte blandet med olie og altså anvendt til Askeonsdag det følgende år, hvor den symboliserer, at menneskerne er skabt ud af støv og at de skal blive til støv igen. Asken minder også om, at mennesket intet er uden Gud og dermed er asken et kald til omvendelse.
I Danmark blev dette askekorset for øvrigt afskaffet i forbindelse med reformationen i år 1536.
Nu skal kun de faste, der faste kan, og i en tid, hvor mange har meget fokus på menneskernes værdi og mange på det nærmeste har ophøjet sig selv til guder, er det måske sundt at minde os selv om, at vi kommer fra støvet og at vi vil blive til støv igen.
Så hvis man ikke kan klare at faste på traditionelt vis, kan man jo altid nøjes med at undvære nogle få af den morderne dagligdags mange gode, det kan for eksempel være de mange timer foran computeren, fjernsynet og diverse former for spillekonsoller samt det daglige forbrug af alkoholiseret drikke, sukker- eller tobaksvarer.
For elve år siden, da jeg boede i Herlev og jeg var medredaktør af et beboerblad, skrev jeg den artikel om Fyrretyve Ridderes dag, jeg her vil bringe et lille udklip fra …
I dag er officiel mindedag for fyrretyve kristne soldater fra den romerske kejser Licinius ( han regerede fra år 308 og til år 324 ) hærs tolvte legion, der i år 320 nægtede at ofre til de romerske guder, hvorefter de fyrretyve soldater helt nøgne blev tvunget til i en hel nat at opholde sig på en tilfrosset sø i Armenien. Næste dag blev de af dem, der ikke var frøset ihjel i løbet af natten, brændt på bålet i den armenske by Sebaste og dermed led de alle som en martyrdøden.
Ifølge folkeovertroen i det gamle bondesamfund så som vejret er på Fyrretyve Ridderes dag, vil det være de kommende fyrretyve dag.
End videre så er det et meget skidt varsel, hvis det blæser på Fyrretyve Ridders dag, for så vil kornet blæse af akserne inden høsten, men hvis solen blot vil skinne så længe på Fyrretyve Ridders dag, som det tager en fummelfingret kælling at sadle en hest, så vil alt dog trods alt gå godt.
Som jeg også skrev lidt om i går, så nærmer min blog, der jo fungere som en form for åben dagbog over mit liv, sig sin fem års fødselsdag og selv om jeg ikke var så god til at holde den ajour samt skrive små hverdagsindlæg i de første par tre års tid, så nærmer den sig dog efterhåndens de 5.000 indlæg.
Dermed har jeg også mulighed for via min blog at læse tilbage i min Skats og mit liv i hvert fald med hensyn til de sidste små fem års tid, og det var lige præcist det, jeg igen her til morgen gjorde, imens jeg nød min morgenmad og min morgenthe. Dermed fandt jeg ud af at …
Den 9. marts 2010 var en tirsdag og vejrmæssigt startede dagen med at byde på rimtåge, det blev dog mere og mere tåget i løbet af morgen. Da jeg var mere eller mindre spæret inde i vores lille lejlighed på grund af min svage højre ankel samt ømme højre hæl, brugte jeg de timer af formiddagen, som jeg ellers ville havde haft brugt på at gå en god lang tur i vores lokalområde, på at ajourføre min blog.
Da min Skat havde været ud på sin normale tirsdagløbetur, gik han en lille tur i vores lokalområde sammen med sit kamera, hvilket resulterede i nogle ualmindelige flotte billeder med rimfrost, og om aften, efter vi havde nydt aftenens menu samt vi i fællesskab havde aflivet den medfølgende opvask, nåede jeg er blive færdigt med endnu et hæklet projekt, der dog endnu ikke er blevet færdigt monteret.
Den 9. marts 2009 var en mandag og den nye arbejdsuge startede med et smukt morgengry.
Den 9. marts 2008 var en søndag og dagens eneste lille indlæg handler om, det snart er forår og påske samt at jeg har nået at pynte op til begge dele.
Den 9. marts 2007 var en fredag og Wivi og jeg var på en rigtigt hyggelige tøsse-shoppingtur, der blandt andet førte os rundt om Roskilde Museum, hvor vi så en spændende særudstilling om diverse håndarbejdsredskaber og jeg kom til at købe fem nye ænder.
Endnu er onsdag den 9. marts 2011 ganske ny samt næsten ubrugt, og jeg håber, at jeg næste år, hvis jeg læser tilbage på min blog, kommer til at huske dagen som en virkelig dejlig en af slagsen, selv om det ser ud til, at dagen i hvert fald vejrmæssigt kommer til at byde på stort set alt lige fra solskin til regn eller slud. Lige nu er udendørstemperaturen minus 1,5 grader, men ifølge DMI vil den komme til at snige sig op på de 3 til 5 plus grader i løbet af eftermiddagen.